Spaniel

SPANIEL pelspleje

Din spaniel skal have pelsen børstet mindst én gang om ugen. Helst hver dag, når den er hvalp, så du vænner den til en hyggelig pleje. Væn også din hund til, at du må se tænderne. Børst dem dagligt med hundetandpasta. Tjek også poter, negle, øjne og ører.

Hvor tit skal din spaniel trimmes?
Din spaniel skal trimmes ca. hver 2.-3. måned, når du selv klarer den daglige pelspleje. Men tag din spaniel med til din hundefrisør og få gode råd og vejledning om, hvad der er bedst for din spaniel. 

Hvilke redskaber bør du anskaffe?

  • Karte (børste med bløde stålpigge)
  • Kam (god afstand mellem tænderne)
  • Mellemfin kam
  • Gummikarte (børste med gummidutter)

Spørg din hundefrisør, så du anskaffer de helt rigtige redskaber.

Sådan er den daglige pelspleje
Lær din hund at ligge eller stå på et bord. Hunden skal op i højde, så du selv står godt for det. Læg et skridsikkert underlag på bordet, så hunden står fast. Det letter også hundens besøg hos hundefrisøren og hos dyrlægen, når den er vænnet til at stå på et bord.

Din spaniels pels skal børstes godt igennem overalt, så støv og snavs fjernes. Ørerne lægges godt ud over nakken og børstes grundigt på begge sider. Derefter redes ører, gehæng og faner godt igennem på begge sider

Skal din spaniel vaskes?
En spaniel kan vaskes efter behov, dog minimum 3-4 gange om året. En spaniel kan bades i forbindelse med trim hos hundefrisøren.

Din spaniel er i gode hænder hos en faguddannet hundefrisør. Besøg din hundefrisør og få gode råd og vejledning, så du får den bedste oplevelse for din hund.