Elevuddannelsen

Hundesoignering

Uddannelsen er en diplomuddannelse.

Arbejdsområde

I faget beskæftiger man sig med klipning, trimning, pelspleje, vask, negleklip og ørerensning af hunde. Nogle steder også med pelspleje af katte. Under arbejdsområdet hører desuden rengøring af salonen.

Krav

For at blive ansat kræves stor lyst og interesse for hunde. Et godt helbred, god fysik, god psyke og tålmodighed er en forudsætning. God orden og en god skoleuddannelse er en fordel. De fleste nedsætter sig selvstændigt.
Hvis man har allergi, astma eller luftvejsproblemer er det tilrådeligt, at man ikke vælger dette fag.

Uddannelsens varighed

3 år inkl. 3 måneders prøvetid.

Uddannelses sted

Arbejdet foregår på saloner, der er godkendt af Landsforeningen For Hundesoignering "Danmark".

Gennemførelse af uddannelsen

Det er mesterens opgave på forsvarlig vis, herunder gennem deltagelse i foreningens kurser samt obligatoriske kurser for elever, at oplære eleven så uddannelsen bliver så vidtrækkende, at eleven kan gå op til de i lovens §3 fastsatte prøver, som er tilrettelagt som følger: Termin 1: Vask og føn af puddel. Termin 2: Klipning af puddel i terrierklip samt trimning af Engelsk Cockerspaniel. Termin 3: Trimning af højbenet terrier (minus Irsk Terrier) samt klipning af puddel i valgfri frisure: Løveklip, hvalpeklip eller Neue Schur. Istedet for puddel kan der aflægges prøve i trimning af lavbenet terrier (Skotte, Westie eller Cairn). Overhøring i shampoolære og parasitter i første termin. Overhøring af standard og anatomi i anden og tredje termin.

Den teoretiske uddannelse, fag

Anatomi, førstehjælp på dyr, hundens sygdomme, hundepsykologi, fodring, markedsføring, etik / kundebetjening, regnskab, sikkerhed på arbejdspladsen, hygiejne og indretning af salon.

Løn

Der aflønnes med til enhver tid gældende minimumsløn for LHS´s elever. Udgifter i forbindelse med kurser og prøver betales af mesteren og administreres af foreningen.

Faglig organisation

Landsforeningen For Hundesoignering "Danmark" er en sammenslutning af hundefrisører.

Formand

Charlotte Hansen
CH Design
Stenhavevej 12 b, Refsvindinge
65 95 16 84