For elever

Her får du svar på ofte stillede spørgsmål, hvis du ønsker en læreplads som hundefrisør

Hvor kan jeg komme i lære som hundefrisør?
Hundefrisør uddannelsen er en mesterlære uddannelse. Det betyder, at du skal vælge en hundefrisør-salon, der er godkendt til at tage elever. Dem finder du HER. Det er ikke alle hundefrisør-saloner, der tager elever. Men du er velkommen til at søge uopfordret.

Hvad lærer jeg i elevperioden?
På salonen lærer du at klippe, trimme, vaske, rense ører og klippe negle, samt hvilken forskel der er på de forskellige pelstyper og hvordan de soigneres.

Er der krav til mig for at få en læreplads?
Ja. Du skal have lyst til at omgås hunde og hundenes ejere. Du skal have lyst til at lære om de forskellige hundes adfærd og anatomi.

Hvor lang tid tager læretiden?
Uddannelsen tager 3 år.
Der er 3 måneders prøvetid, hvor både du og mester mærker efter, om det er det rigtige valg.

Hvordan foregår uddannelsen?
Uddannelsen foregår både på den salon, hvor du har fået læreplads og ved deltagelse i en række kurser med eksamener.

Hvornår er der kurser?
Der er 1 weekend-kursus og 3 obligatoriske kurser om året. Derudover er 1 uges undervisning på Hansenberg i Kolding, som sker indenfor den 3-årige uddannelse.

Hvad indeholder kurserne?
Du skal bestå 5 prøver i forskellige hunderacers anatomi samt klippe- og trimmeteknikker. Du skal deltage i minimum 2 obligatoriske weekend-kurser og følge undervisningen på skolen (Hansenberg i Kolding), hvor du blandt andet lærer om hundes anatomi, korrekt håndtering af hunde, racestandarder, sygdomslære, 1. hjælp på hunde, rengøring, hygiejne, sikkerhed på hundesalonen, regnskab og kundepleje.

Hvad er lønnen?
Du aflønnes med gældende minimumsløn for LHS´s elever.
Udgifter i forbindelse med kurser og prøver betales af din læremester.

Hvad skal jeg gøre for at komme igang?
Du skal sende en ansøgning til de saloner, hvor du kunne tænke dig at komme i lære, evt. møde personligt op og få en snak om uddannelsen og faget.

Kan jeg blive voksen elev?
Der er ingen regler, der fortæller, at dette ikke er muligt, men du skal selv søge din kommune og/eller fagforening om evt. løntilskud.

Hvem kan blive medlem af Landsforeningen for Hundesoignering "Danmark" ?
Alle, som har afsluttet de gældende elevprøver og modtaget foreningens afgangsbevis.
Alle der i en periode på ca. 4 år har fået undervisning, og eller arbejdet med faget. Der indgår her en optagelsesprøve, efter særlige regler.
Alle, der er forretningsindehavere eller forpagtere af en hundesalon, kan blive medlem, når de beskæftiger personer, som er uddannede.

Hvordan bliver en hundefrisør optaget i LHS?
Ansøgning om optagelse i foreningen skal sendes til formanden for bestyrelsen. info@hundesaloner.dk