Terrier

TERRIER pelspleje

Din terrier skal have pelsen børstet mindst én gang om ugen. Helst hver dag når den er hvalp, så du vænner din hund til en hyggelig pleje. Væn også din hund til, at du må se tænderne. Børst dem dagligt med hundetandpasta. Tjek også poter, negle, øjne og ører.

Hvor tit skal din terrier trimmes?
Din terrier skal trimmes mindst hver 3.-4. måned, når du selv klarer den daglige pelspleje. Men tag din terrier med til din hundefrisør og få gode råd og vejledning om, hvad der er bedst for din terrier.

Hvilke redskaber bør du anskaffe?

  • Karte (børste med bløde stålpigge)
  • Mellemfin kam
  • Underuldskam
     

Spørg din hundefrisør, så du anskaffer de helt rigtige redskaber.

Sådan er den daglige pelspleje
Lær din hund at ligge eller stå på et bord. Hunden skal op i højde, så du selv står godt for det. Læg et skridsikkert underlag på bordet så hunden står fast. Det letter også hundens besøg hos hundefrisøren og hos dyrlægen, når din hund er vænnet til at stå på et bord.

Din terriers pels skal børstes, så støv og snavs fjernes. Det vigtigste er, at du børster helt ned til huden. Ikke kun det yderste lag pels. Hvis børsten sætter sig fast i pelsen, skal du børste videre indtil børste og kam let glider gennem pelsen.

Skal din terrier vaskes?
En terrier der trimmes, vaskes normalt ikke, men børstes jævnligt. Ønsker du alligevel at bade den, må det ikke ske før trim, da underulden blander sig med dækhårene, hvorved det bliver vanskeligt eller umuligt for hundefrisøren at trimme den.

Din terrier er i gode hænder hos en faguddannet hundefrisør. Besøg din hundefrisør og få gode råd og vejledning, så du får den bedste oplevelse for din hund.