Langhårsracer

LANGHÅRSRACER pelspleje

Din langhårede hund skal have pelsen børstet og redt flere gange om ugen. Helst hver dag, når den er hvalp, så du vænner den til en hyggelig pleje. Væn også din hund til, at du må se tænderne. Børst dem dagligt med hundetandpasta. Tjek også poter, negle, øjne og ører.

Hvor tit skal din langhårede hund trimmes og klippes?
Din langhårede hund skal trimmes eller klippes ca. hver 2.-3. måned, når du selv klarer den daglige pelspleje. Men tag din hund med til din hundefrisør og få gode råd og vejledning om, hvad der er bedst for din hund. 

Hvilke redskaber bør du anskaffe?

  • Svinehårsbørste
  • Karte (børste med bløde stålpigge)
  • Pigbørste
  • Kam (god afstand mellem tænderne)
  • Tæt kam (til øjenomgivelserne)
  • Pelsspray til ud frisering

Spørg din hundefrisør, så du anskaffer de helt rigtige redskaber.

Sådan er den daglige pelspleje
Lær din hund at ligge eller stå på et bord. Hunden skal op i højde, så du selv står godt for det. Læg et skridsikkert underlag på bordet, så hunden står fast. Det letter også hundens besøg hos hundefrisøren og hos dyrlægen, når din hund er vænnet til at stå på et bord.

Start med at børste hunden igennem med børsten/karten. Husk også de svære steder, under forben, i lysken osv. Børst aldrig en langhårsrace ud i en tør pels, brug evt. pelsspray. Det gør arbejdet nemmere. Børst i skilninger lag efter lag og så langt i bund, at du kan se huden.

Filt undgås ved hyppig og grundig pelspleje. Hvis kammen eller børsten ikke kan komme igennem pelsen, er det fordi, der er filt. Gør området fugtigt med pelssprayen og pil filten fra hinanden med fingrene. Hvis du ikke kan få filten løst op, bør du besøge hundefrisøren og få hjælp.

Sådan vaskes din hund
Pelsen skal altid være redt helt igennem og fri for filt, inden hunden bliver vasket. Vælg en hundeshampoo, som passer til din hund. Vær omhyggelig med at skylle al shampoo og balsam ud af pelsen, da det ellers kan give kløe.

Din hund er i gode hænder hos en faguddannet hundefrisør. Besøg din hundefrisør og få gode råd og vejledning, så du får den bedste oplevelse for din hund.